Thüringen Duitsland

Welkom op Thüringengids.nl
Het online magazine over het prachtige Thüringen in Duitsland. Deze streek bij onze oosterburen nodigt uit om verkent te worden. Ontdek Thüringen en kom hier eerst inspiratie opdoen.

Thüringen informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Thüringen doetips

 

Even er tussen uit, boek een arrangement

Zin in een korte vakantie of een lang weekend weg maar u wilt niet al te ver en lang rijden? Dan is Thüringen een uitstekende keuze.
Binnen een paar uur rijden bent u aangekomen in één van de groenste vakantieregio's van onze oosterburen. In dit fraaie middelgebergte is het meer dan goed toeven. Bossen om in te wandelen, water om op te varen of in te vissen, en gezellige stadjes en dorpen om te bezoeken, Thüringen heeft het.

Veel hotels bieden scherp geprijsde arrangementen aan. Bijvoorbeeld 3 nachten slapen en 2 betalen. Dit inclusief een uitgebreid ontbijt. Ook zijn mogelijkheden om diners bij te boeken zodat het u om het eten u niet meer druk hoeft te maken. Daarnaast zijn de wellness en spa arrangementen bijzonder in trek. Hierbij is het gebruik van de sauna- en zwembaden inbegrepen. Voor een ieder is er zo wel een arrangement te vinden. Kijk en vergelijk en profiteer van onderstaande aanbiedingen.

Lekker eten en drinken arrangementenThüringen als vakantiegebied leent zich bijzonder goed voor lang of kort verblijf. Het is er groen, heuvelachtig en over het algemeen niet druk. Cultuursnuivers en liefhebbers van historie kunnen hun hart ophalen want er is een groot aanbod aan musea in prachtige oude steden als Eisenach, Erfurt en Weimar. Maar ook in kleinere stadjes en dorpen is veel te ontdekken zoals oude kerken en kloosters. Thüringen wordt ook wel het groene hart van Duitsland genoemd, en dat is volkomen te terecht want aan bossen en ander natuurschoon is geen gebrek. Wandelaars zullen zich er zeker thuis voelen, maar ook mountainbikers en watersporters hoeven zich niet te vervelen in dit fraaie deel van Duitsland.

>> Steden en dorpen in Thüringen