Thüringen Duitsland

Welkom op Thüringengids.nl
Het online magazine over het prachtige Thüringen in Duitsland. Deze streek bij onze oosterburen nodigt uit om verkent te worden. Ontdek Thüringen en kom hier eerst inspiratie opdoen.

Thüringen informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Thüringen doetips

 

Weekend weg Thüringen arrangementen

Binnen een paar uur rijden bent u in een totaal andere omgeving. Het Thüringen leent zich daarom goed voor een kort verblijf in Duitsland. Een midweek of een weekendje Thüringen is dan ook zo geboekt. Zowel zomers als in de winter kunt u er terecht. In de wintermaanden is Thüringen vaak voorzien van een sneeuwlaag zodat dan een weekend langlaufen tot de mogelijkheden behoort. In de overige maanden van het jaar kunt actief bezig zijn in de bossen of tussen de middelhoge bergen. Ook wat betreft historie en cultuur kan men er het nodige vinden. Thüringen staat bekend om zijn vele mooie wandelroutes. Het bergachtige gebied kent soms stijle gedeelten. Het verkennen op de fiets is daarom alleen weggelegd voor de meer geoefende fietsers en mountainbikers. Na een dag in de natuur actief bezig te zijn geweest is het fijn om s'avonds in een gezellig hotel lekker te eten en te drinken waarna u na een ontspannen bad te hebben genomen in een comfortabel bed geniet van uw nachtrust.
Veel hotels bieden speciale weekend arrangmenten aan. Wij hebben een aantal aantrekkelijke aanbiedingen voor u geselecteerd. Alvast een prettig weekend toegewenst.

Genieten van een weekendje SauerlandThüringen als vakantiegebied leent zich bijzonder goed voor lang of kort verblijf. Het is er groen, heuvelachtig en over het algemeen niet druk. Cultuursnuivers en liefhebbers van historie kunnen hun hart ophalen want er is een groot aanbod aan musea in prachtige oude steden als Eisenach, Erfurt en Weimar. Maar ook in kleinere stadjes en dorpen is veel te ontdekken zoals oude kerken en kloosters. Thüringen wordt ook wel het groene hart van Duitsland genoemd, en dat is volkomen te terecht want aan bossen en ander natuurschoon is geen gebrek. Wandelaars zullen zich er zeker thuis voelen, maar ook mountainbikers en watersporters hoeven zich niet te vervelen in dit fraaie deel van Duitsland.

>> Steden en dorpen in Thüringen