Thüringen Duitsland

Welkom op Thüringengids.nl
Het online magazine over het prachtige Thüringen in Duitsland. Deze streek bij onze oosterburen nodigt uit om verkent te worden. Ontdek Thüringen en kom hier eerst inspiratie opdoen.

Thüringen informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Thüringen doetips

 

Attracties en Bezienswaardigheden in Thüringen

In de Duitse deelstaat Thüringen is heel wat leuks te zien en te doen. Een vakantie naar dit gebied in Duitsland wordt best goed op voorhand gepland, zodat er geen enkele interessante bezienswaardigheid gemist wordt!

De kleinste brouwerij van West Thüringen

De kleinste brouwerij van West Thüringen opent één tot twee keer per week haar deuren voor de bezoekers. Grote groepen kunnen er op afspraak terecht. In het historische restaurant "Brauhaus Friedrichroda" worden tal van gerechten uit de Thüringer keuken geserveerd, alsook het zelfgebrouwen bier.

Historic Mill Eberstedt

Het Historic Windmill Eberstedt is een uniek, avontuurlijk eiland in het hart van Thüringen. Tijdens het wandelen, fietsen of vissen wordt de combinatie van water, natuur en cultuur er ervaren. Het is er de uitvalsbasis voor een trip naar de oliefabriek Eberstedt. Op het einde van een spannende dag is genieten van een vers getapt biertje in de biertuin er mogelijk!

Zeiss Planetarium Jena

Het Zeiss Planetarium werd voor het eerst geopend in 1926. Dit is dan ook meteen het oudste planetarium ter wereld! Met een koepel die aan de buitenkant een diameter van 25 meter heeft, is dit ook het grootste planetarium van Duitsland. Het aanbod reikt er van astronomische en algemene programma's voor volwassenen en kinderen, maar ook gaan er musicals en evenementen door met unieke multimedia lasershows. Aangezien dit vaak door toeristen bezocht wordt, worden er voorstellingen uitgevoerd in verschillende talen.

Natuurgebied de Barbarossahöhle

Het bezoeken van een uniek natuurgebied is hier aan de orde. Toeristen gaan er op ontdekkingsreis door de magische, ondergrondse wereld vol wonderen en mysteries. De Barbarossa grot in natuurpark Kyffhäuser biedt de unieke mogelijkheid om veel interessante dingen te leren over zowel een spannend stuk van de Duitse geschiedenis, alsmede over de geologie van de aarde!

Kletterwald Hohenfelden

De Kletterwald Hohenfelden heeft 81 mogelijkheden om te klimmen. Er is ruimte voor plezier, actie en veel adrenaline. De moeilijkheidsgraad kan er zelf gekozen worden. Dit is een ervaring die nooit vergeten wordt.

Duitse braadworst museum

Het Duitse braadworst museum bevat een permanente tentoonstelling over de geschiedenis, de traditie en de culturele betekenis over de braadworst in het sociale leven. Alles over de braadworst uit Thüringen kent hier zijn plaats. De informatie varieert er van de dieren slachten, tot het varkensvlees zelf. Ook zijn er bepaalde machines om te ontdekken voor de productie van de worst.

Opfermoor bailiwick

In 1964 werd hier de grootste offerplaats uit de IJzertijd in Centraal-Europa opgegraven. Dit museum heeft een openluchttentoonstellingsshow dat de authentieke, religieuze geschiedenis van de Germaanse volkeren weergeeft. Er zijn tien gereconstrueerde offerplaatsen, een Germaanse nederzetting en een actiegebied waar bezoekers de levensstijl en de overtuigingen van de Germaanse volkeren ontdekken.

Andere bezienswaardigheden in Thüringen

Thüringen heeft nog meerdere bezienswaardigheden dan bovenstaande. Het is zeker en vast een deelstaat met veel mogelijkheden voor toeristen! Bekijk daarom ook andere artikels met bezienswaardigheden en activiteiten in Thüringen op deze website:

  • Thüringen met kinderen
  • Weekendje Thüringen
  • Kastelen en burchten

 

 

 

>> Dorpen en steden in Thüringen