Thüringen Duitsland

Welkom op Thüringengids.nl
Het online magazine over het prachtige Thüringen in Duitsland. Deze streek bij onze oosterburen nodigt uit om verkent te worden. Ontdek Thüringen en kom hier eerst inspiratie opdoen.

Thüringen informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Thüringen doetips

 

Wintersport in Thüringen

De wintersportliefhebbers zijn in de deelstaat Thüringen aan het juiste adres. In het Thüringer Woud is het prachtig om wintersporten te beoefenen, want de natuur is er sprookjesachtig. Zowel voor volwassenen, als voor kinderen valt er heel wat te beleven in de sneeuw. Er kunnen dan ook verschillende wintersporten beoefend worden in de sneeuw, waaronder:

  • skiën
  • snowboarden
  • langlaufen
  • wandelen
  • schansspringen
  • bobsleeën
  • sledehondentochten
  • wandelen in de sneeuw
  • en meer!

Er is dus keuze genoeg voor een wintersportreis naar Thüringen!

Wintersport in Thüringen

3 maanden wintersporten

In het oosten van Thüringen is het ongeveer 3 maanden per jaar mogelijk om er aan wintersporten te doen. Gemiddeld ligt er dan ook zo'n 3 maanden voldoende sneeuw om te skiën, te langlaufen, te snowboarden, of om nog een andere wintersport te beoefenen. In het westen van deze Duitse deelstaat is dit iets meer dan 2 maanden mogelijk. Tijdens het beoefenen van wintersporten in Thüringen bevindt iedereen zich in een buitengewoon prachtig winterwonderland!

Skiliften, rodelbanen en pistes in Thüringen

Aangezien het grote aanbod van wintersportmogelijkheden in Thüringen, heeft dit gebied de nodige voorzieningen. Zo zijn er meer dan 30 skiliften en skipistes voorzien in de verschillende skigebieden. Volgende skigebieden zijn allemaal in het Thüringer Woud gelegen: Brotterode, Ernstthal, Masserberg Fehrenbach Heubach, Oberhof, Schmiedefeld am Rennsteig, Siegmundsburg, Skiarena Silbersattel Steinach, Steinbach Hallenberg, Suhl Vesser Goldlauter en Tabarz. Ook zijn er verschillende rodelbanen voor de echte durvers! Tevens gaan er af en toe wedstrijden door van de verschillende wintersporten.

Diegenen die dit wensen, kunnen het materiaal huren voor de wintersport die gewenst wordt. Ook voor wandelaars kunnen er speciale sneeuwschoenen gehuurd worden.

Het mekka van de biatlon

Thüringen staat bekend als het mekka van de biatlon. Deze wintersport bestaat uit langlaufen, in combinatie met schieten op een bepaald doel. Buiten biatlon kan er ook gebobsleed en gerodeld worden, wat niet in elk skigebied mogelijk is.

Wintersport voor volwassenen en kinderen

Zowel volwassenen als kinderen kunnen in Thüringen terecht voor een leuke wintersportvakantie. Gezinnen met kinderen zullen er een aangename vakantie beleven op de familievriendelijke pistes. Er zijn verschillende voorzieningen voor beginners. Kinderen en volwassenen kunnen er cursussen volgen voor de wintersport die ze willen leren.

Wintersport afwisselen met wellness

Duitsland, en natuurlijk ook Thüringen, heeft uitstekende wellness faciliteiten. Het is er dan ook heerlijk om een dagje wintersport af te sluiten in de sauna, de jacuzzi, het stoombad of nog een andere faciliteit. Ook gewoon ontspannen in het zwembad behoort tot de mogelijkheden.

Een wintersportvakantie in combinatie met wellness en heerlijk eten is dus een buitengewone topper in Thüringen!

>> Dorpen en steden in Thüringen