Thüringen Duitsland

Welkom op Thüringengids.nl
Het online magazine over het prachtige Thüringen in Duitsland. Deze streek bij onze oosterburen nodigt uit om verkent te worden. Ontdek Thüringen en kom hier eerst inspiratie opdoen.

Thüringen informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Thüringen doetips

 

Kinderactiviteiten in Thüringen

In Thüringen zullen de kinderen zich niet vervelen. Er zijn namelijk verschillende leuke attracties beschikbaar die elk kind wel leuk vindt.

Marine Aquarium Exotarium Sonnenberg

Het Marine Aquarium is een uniek aquarium dat echt uitnodigt om naartoe te gaan. Op zo'n 600 vierkante meter water zijn meer dan 100 verschillende soorten tropische vissen te zien, maar ook zeepaardjes, verschillende soorten haaien, diverse reptielen, insecten en exotische zoogdieren.

Leuk om met kinderen te doen

Saalfeld feeëngrotten

De feeëngrotten van Saalfeld zijn ideaal voor het maken van een spannend en leuk uitje. De wereld van de Saalfelder grotten is een avontuur aan de voet van het Thüringer Woud. Waar de mijnwerkers vroeger hard werkten, betoveren de meest kleurrijke grotten ter wereld er vandaag hun gasten. De geheimen van de feeëngrotten en de magische sprookjeswereld zijn er allebei te ontdekken!

Woodjump Hochseilgarten

Voor een avontuurlijk dagje uit met iets grotere kinderen is Woodjump perfect. Dit avontuurlijke park neemt iedereen mee naar zijn hoogste limiet. Elk van de 20 mogelijkheden heeft zijn eigen eisen, waaronder:

  • balanceren
  • klimmen
  • springen
  • overwinnen van obstakels
  • moed
  • enzovoort

Kracht alleen is hier dus niet genoeg!

Kletterzentrum Jena

De durvers zijn in Kletterzentrum Jena aan het juiste adres. Dit klimcentrum brengt de avonturiers 19 meter hoog. Dit is dan ook de hoogste klimhal in Thüringen. Klimmerniveau beginners, gevorderden of een ander niveau, iedereen is er welkom! Gewoon wat klimmen of een cursus klimmen volgen? Het is er allemaal mogelijk!

Zoo en kinderboerderij "Small Wartburg" Clingen

Small Wartburg is een belevenis voor jong en oud. Deze zoo en kinderboerderij is dagelijks vanaf 9 uur geopend. Er is heel wat te doen voor klein en groot, zoals: de kinderboerderij, genieten van een lekkere barbecue, spelen op de trampoline en in de springkastelen en nog veel meer. De taarten zijn er heel vers, want ze worden er zelf gebakken!

Duitse speelgoedmuseum

Het Duitse speelgoedmuseum werd in 1901 opgericht. Dit museum bezit dan ook de oudste en meest bijzondere collectie speelgoed in Duitsland. Enkele schatten van het speelgoedmuseum zijn: houten speelgoed, papieren figuren, oude poppen, speelgoed uit het Verre Oosten en zelfs antiek speelgoed uit Egypte en Griekenland!

Thüringer Zoopark Erfurt

Een gezellig dagje met de kinderen doorbrengen kan in de dierentuin van Erfurt. Het is de grootste dierentuin van Thüringen. Er zijn onder andere exotische dieren te bewonderen, zoals: olifanten, giraffen, neushoorns, bizons, kangoeroes, leeuwen, struisvogels en antilopen. Niet alleen deze dieren wachten op de bezoekers, want er is ook een prachtige historische boerderij met boerderijdieren gelegen.

Thema Park Marine Aquarium in Zella-Mehlis

Dit park is de moeite waard om eens te bezoeken. Grote roofvissen zwemmen er lengtes en krachtige krokodillen zitten er in een leefgebied tussen land en water. Ook zijn er kleurrijke rifbewoners te zien. De meer dan 60 aquariums trekken er, samen met het afzonderlijke krokodillenhuis, jaarlijks heel wat bezoekers!

Thüringen voor kinderen

Het is meteen duidelijk dat een vakantie naar Thüringen met de kinderen zeker aan te raden is!

>> Steden en dorpen in Thüringen